banner_uc

Arancello

Suroviny

  • 5 velkých pomerančů
  • 1 svitek skořice
  • 2-3 tobolky kardamomu
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 l vodky
  • 1,5 l vody (lze ubrat, arancello bude silnější)
  • 400 g krupicového cukru 

Postup

Pomocí škrabky na brambory tence oloupejte kůru z pomerančů (bez bílé hořké části). Kůru, skořici, kardamom a vanilku dejte do velké uzavíratelné sklenice, zalijte vodkou a nechte na tmavém místě týden stát (občas protřepat). Po týdnu uvařte litr a půl vody a rozpusťte v ní cukr. Přidejte kořeněnou směs s vodkou a nechte trochu zchladnout. Přelijte zpět do sklenice, uzavřete a nechte uležet další týden (občas protřepat). Následně přeceďte přes plátno a můžete přelít do lahviček. Lahvičky uložte na tmavém chladném místě, měly by vydržet až 6 měsíců.