banner_uc

Cibulová marmeláda

Suroviny

  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kg červené cibule (i bílá nebo mix)
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 3 – 5 lžic vinného octa
  • 350 ml červeného vína
  • sůl, pepř, tymián

Postup

V hrnci zpěníme máslo s olivovým oleje a na nejmenším ohni na nich restujeme cibuli s česnekem. Po deseti minutách přidáme cukr, tymián a polovinu octa, promícháme a na malém plamenu necháme nezakryté dusit asi deset minut, často promícháváme. Pak osolíme, opepříme, dochutíme octem a dusíme ještě deset minut. Nakonec přilijeme víno a necháme dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.

Marmeláda se skvěle hodí k masu na pizzu nebo jen tak se sýrem.

Po uzavření do skleničky vydrží v ledničce nejméně měsíc.