Suroviny (4 střední langoše)
- 250 g hladké mouky
 - 1/2 lžičky soli
 - 1 lžička kypřicího prášku
 - 1/2 lžíce oleje
 - 10 g droždí
 - 40 g bílého jogurtu
 - 125 ml vlažného mléka
 - olej na smažení
 - česnek, kečup, sýr
 
Postup
Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme sůl, kypřicí prášek a promísíme. Do středu uděláme důlek, do kterého dáme olej, rozdrobíme droždí, přidáme jogurt a vlijeme vlažné mléko (lepší je droždí rozmíchat rovnou ve vlažném mléce a pak společně vlít do důlku). Pomocí vařečky vymícháme hladké těsto. Těsto dáme na chvíli vykynout, ale není to podmínkou. Těsto si rozdělíme na části a ve vzduchu ho v prstech za okraj otáčíme. Těsto se vytahuje do tvaru langoše, který poté usmažíme na oleji z obou stran. Ochutit můžeme česnekem, sýrem, kečupem, nebo i na sladko.
											
	