Suroviny
- 1 lžíce másla
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 kg červené cibule (i bílá nebo mix)
 - 3 stroužky česneku
 - 4 lžíce třtinového cukru
 - 3 – 5 lžic vinného octa
 - 350 ml červeného vína
 - sůl, pepř, tymián
 
Postup
V hrnci zpěníme máslo s olivovým oleje a na nejmenším ohni na nich restujeme cibuli s česnekem. Po deseti minutách přidáme cukr, tymián a polovinu octa, promícháme a na malém plamenu necháme nezakryté dusit asi deset minut, často promícháváme. Pak osolíme, opepříme, dochutíme octem a dusíme ještě deset minut. Nakonec přilijeme víno a necháme dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.
Marmeláda se skvěle hodí k masu na pizzu nebo jen tak se sýrem.
Po uzavření do skleničky vydrží v ledničce nejméně měsíc.
											
	