Porce: 4 osoby
Suroviny
- 500 g cukety
 - 100 g tvrdého sýra
 - 150 až 200 g měkkého salámu
 - 2 až 3 vejce
 - 3 lžíce oleje
 - 1 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 5 lžic hladké mouky
 - 1 prášek do pečiva
 - směs koření na mleté maso
 - sůl
 
Postup
Cuketu, sýr a měkký salám nastrouháme nahrubo. Přidáme vejce, olej, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva. Dochutíme kořením a osolíme. Hmotu rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 150 až 190°C pečeme dorůžova. Nákyp podáváme s vařenými brambory. Výborný je i studený s pečivem.
											
	