banner_uc

Cuketový nákyp

Porce: 4 osoby

Suroviny

  • 500 g cukety
  • 100 g tvrdého sýra
  • 150 až 200 g měkkého salámu
  • 2 až 3 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 5 lžic hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • směs koření na mleté maso
  • sůl

Postup

Cuketu, sýr a měkký salám nastrouháme nahrubo. Přidáme vejce, olej, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva. Dochutíme kořením a osolíme. Hmotu rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 150 až 190°C pečeme dorůžova. Nákyp podáváme s vařenými brambory. Výborný je i studený s pečivem.