banner_uc

Mantovské maso

Porce: 2 osoby

Suroviny:

 

  • 2 plátky krkovice, kýta
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 4 plátky slaniny
  • 2 plátky sýra
  • plnotučná hořčice
  • sůl, pepř, sladká paprika, olej

 

Postup:

Z alobalu si připravíme dva balíčky ve tvaru čtverce a potřeme je olejem. Naskládáme plátky brambor, osolíme, opepříme a přidáme sladkou papriku.
Na brambory položíme plátek slaniny a plátek sýru. Následně na brambory se slaninou a sýrem dáme maso (můžeme naklepat, ale nemusíme), které osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na maso položíme druhý plátek slaniny a zasypeme cibulí na půlkolečka. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut na 180ºC a následně pečeme dalších 10-15 minut na 200ºC.

Tip: náplň nad masem můžeme doplnit dalšími ingrediencemi dle chuti, např. na plátky nakrájenými čerstvými žampiony nebo na kolečka nakrájenou klobásou.