Suroviny (na 2 plechy)
- 21 g čerstvých kvasnic (půl kostky)
 - lžička cukru
 - 250 ml vlažné vody
 - 500 g hladké mouky
 - 6 lžic olivového oleje
 - špetka soli
 - na ozdobu např.: rajčatové sugo, mozarela, šunka, oregano, čerstvá bazalka, …
 
Postup
V troše vlažné vody rozmícháme cukr a rozdrobíme do ní kvasnice. Necháme vzejít kvásek, který po pěti minutách zapracujeme do mouky spolu s olivovým olejem a solí. Vytvoříme hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, které dáme na plech a vytvarujeme do 1 mm silné placky podle tvaru plechu (okraje nemusíme nechávat silnější, vyběhnou v troubě). Těsto pomažeme rajčatovým sugem (kolem okraje necháme 1 cm bez suga), posypeme kořením, poklademe plátky šunky a kousky mozarely. Plech můžeme trošku potřít olivovým olejem a malinko poprášit hladkou moukou. Pizzu dáme do trouby vyhřáté na maximum (ideálně 250ºC a více) a pečeme 8 minut.
											
	