Suroviny
- 5 velkých pomerančů
 - 1 svitek skořice
 - 2-3 tobolky kardamomu
 - 1 vanilkový lusk
 - 1 l vodky
 - 1,5 l vody (lze ubrat, arancello bude silnější)
 - 400 g krupicového cukru
 
Postup
Pomocí škrabky na brambory tence oloupejte kůru z pomerančů (bez bílé hořké části). Kůru, skořici, kardamom a vanilku dejte do velké uzavíratelné sklenice, zalijte vodkou a nechte na tmavém místě týden stát (občas protřepat). Po týdnu uvařte litr a půl vody a rozpusťte v ní cukr. Přidejte kořeněnou směs s vodkou a nechte trochu zchladnout. Přelijte zpět do sklenice, uzavřete a nechte uležet další týden (občas protřepat). Následně přeceďte přes plátno a můžete přelít do lahviček. Lahvičky uložte na tmavém chladném místě, měly by vydržet až 6 měsíců.
											
	