Klasický ukrajinský recept - na podporu Ukrajiny.
Porce: 4 osoby
Suroviny:
- 4 ks kuřecích prsou
 - 125 g másla
 - 1 hrst sekaného kopru
 - 1 hrst sekané plocholisté petržele
 - citron, sůl, pepř
 - klasický trojobal: hladká mouka, 2-4 vejce, strouhanka
 - olej na smažení
 
Postup:
Před samotným vařením je potřeba si připravit bylinkové máslo. Máslo nakrájíme na drobné kousky a necháme změknout, přidáme bylinky, cca dvě lžíce citronové šťávy a špetku soli. Promícháme a necháme ztuhnout nebo zmrazit. Následně můžeme buď použít zmrzlé kousky másla nebo jednotlivé plátky masa máslem pomazat.
Kuřecí prsa natenko rozklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme bylinkové máslo (nebo pomažeme). Někdy se vkládá kousek másla do menšího závitku a následně se vloží do závitku velkého.
Nejlépe dvakrát obalíme v trojobalu a rychle osmažíme ve vrstvě oleje – pozor, jde to rychle 1-2 minuty (kotlet by měl v oleji plavat).
Následně přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 ºC 20-30 minut.
Podáváme s bramborovou kaší a salátem coleslaw.
											
	