Porce: 1 osoba
Suroviny:
- 500 g žeber
 - mletá sladká paprika, uzená mletá paprika, mletý kmín (stejný poměr koření)
 - sůl, pepř
 - coca-cola
 - 10º pivo
 - med
 - máslo nebo sádlo
 
Tato žebra sice vyžadují dlouhou přípravu, ale mohu garantovat, že budou nejlepší, která jste kdy jedli. I můj trenér říkal, že lepší žebra nejedl 😊
Vepřová žebra – připravena na gril (pork ribs, vepřové ribsy)
Pokud narazíte na vepřová žebírka s názvem ribs nebo ribsy jsou to ony, nařezaná (na délku) krátká žebírka s kostí bez většího množství tuku pocházející z horní části žeber – nejedná se tedy o bůček.
Žebra je vhodné osušit ubrouskem a podívat se, zda neobsahují blánu. Pokud 
 na nich blána je, je nutné tuto blánu odstranit.
Postup:
- fáze – suchá
 
Směs koření: mletá sladká paprika, uzená mletá paprika, mletý kmín, sůl, pepř
Koření smícháme a žebra na sucho tímto kořením posypeme, udusáme 
 a necháme je chvíli na vzduchu (cca 5 minut). Koření na nich pomalu navlhne 
 a přilepí se. Pečeme první 3 hodiny na sucho jen s kořením na 90ºC (ne nad 100ºC).
- fáze – mokrá
 
Směs tekutin: jedna ku jedné coca-cola a 10º pivo
Balíme do alobalu a využíváme prohnutí žeber. Tekutinu nalijeme 
 do „mističky“, zabalíme a pečeme 2 hodiny na 120ºC.
- fáze – glazovací
 
Směs glazovací: med, máslo nebo sádlo
Žebra potřeme glazovací směsí a pečeme rozbalené jen na mřížce pod grilem maximálně 1 hodinu, dokud se neudělá finální barva a kůrčička.
											
	