Suroviny (na 2 litry):
- 500 g šípků
 - 1,5 l vodky
 - 250 g cukru
 - 500 ml vody
 - dle chuti koření např.: skořice, badyán, hřebíček
 
Postup:
Šípky omyjeme a zbavíme stopek. Vložíme do mixeru a s citem rozdrtíme. Dáme 
 do sklenice, zalijeme alkoholem a denně promícháváme. Necháme alespoň 14 dní, klidně i déle.
Cukr svaříme s vodou a necháme vychladnout. Šípky přes plátýnko scedíme 
 a vymačkáme z nich alkohol. Přidáme vychladlý cukrový rozvar a opět necháme odpočívat (již bez míchání) 14 dní.
Tip:
likér je vhodný užívat na lžíci při nachlazení a výborný je zalitý vodu 
 nebo čajem jako grog. Lze přidat med a citron. Pokud jsme nemarinovali s kořením, lze koření přidat nyní.
											
	