Porce: 4 osoby
Suroviny:
 
- 12 středních mrkví
 - 500 g vepřové krkovice
 - 2 střední cibule
 - 1 kostka zeleninového masoxu
 - olej nebo sádlo
 - hladká mouka
 - sůl, pepř
 - muškátový oříšek (nemusí být)
 - ½ lžičky kmínu
 - brambory jako příloha
 
Postup:
Maso nakrájíme na kostičky, půl cibule na půlkolečka a 1 mrkev na půlkolečka. Vše vložíme do pekáčku, přidáme kmín, sůl, malou lžičku oleje nebo sádla 
a promícháme. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 200ºC a pečeme cca 1 hodinu (záleží na troubě) s občasným promícháním a podlitím trochou vody. Vodou nepodléváme moc, aby se maso nedusilo ale vypékalo.
Mrkev oloupeme a na struhadle nastrouháme nahrubo. Zbytek cibule nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme olej nebo sádlo, přidáme zesklovatět cibulku 
a následně přidáme nastrouhanou mrkev. Mrkev v hrnci také trochu opékáme. Poté přilijeme vodu tak, aby byly mrkev celá ponořená, přidáme kostku masoxu a vaříme do změknutí. V trošce vody rozmícháme hladkou mouku, kterou zahustíme mrkev, a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem 
a případně muškátovým oříškem.
Když máme obojí připravené, přidáme výpečky i s výpekem do již hotové mrkve a promícháme.
Jako příloha se hodí vařené brambory.
											
	