Porce: 2 osoby
Suroviny:
- 2 lžíce rajčatového protlaku
 - 2 lžičky koření Harissa
 - cca 150 g červené papriky
 - 400 g rajčat (čerstvá nebo 
z plechovky) - 1 stroužek česneku
 - 1/2 lžičky římského kmínu
 - 4 vejce
 - 2 lžíce bílého jogurtu
 - sůl, pepř
 - trocha vody
 - čerstvá pažitka, petrželka nebo koriandr
 - sezam na posypání
 
Postup:
Na pánvi orestujeme česnek a papriku nakrájenou na menší kostičky, přidáme rajčatový protlak a koření Harissa a chvíli podusíme. Vmícháme nakrájená rajčata a římský kmín, osolíme a opepříme podle chuti. Podusíme dalších cca 15 minut, můžeme přidat trochu vody, aby vznikla hustější, ale mokrá směs. Ve vniklé směsi uděláme lžící 4 důlky a rozkleneme do nich vejce. Přiklopíme a necháme zatáhnout. Do teplé směsi přidáme dvě lžíce bílého jogurtu a už nevaříme. Nakonec posypeme nasekanou pažitkou, petrželkou nebo koriandrem a sezamem.
Tip:
můžeme servírovat s plátky salátové okurky, 2–4 vlašskými ořechy a k pití 
 se hodí ajran 😊
											
	